PCOS friendly dort a další sutašky

28. srpen 2016 | 19.43 |

Včera jsem pekla nízkosacharidový dort. Povedl se mi lépe než jsem čekala. Těsto jsem si vymyslela a bála jsem se, že se srazí nebo nebude k jídlu, ale dopadlo to dobře.

Těsto jsem vytvořila z pěti vajec, tak  půl hrnku másla, 60 g kokosové mouky, 30 g mandlové mouky,  půl hrnku vody, trochu prášku do pečiva. Formu jsem vymazala máslem a vysypala kokosem.

IMG_20160827_172809

Čokoládový krém jsem vyrobila z kokosového mléka a 70 % čokolády. Čokoládu dala s mlékem do hrnce a rozehřála, pak jsem to na chvíli dala do lednice a vyšlehala. Bez ochlazení se vám nepodaří mléko našlehat.

IMG_20160827_172841

Pak jsem dort rozkrojila, nanesla čokoládový krém, ostružiny (natrhané v lese, na zahradě jsme mívali ostružiny, ale loni, jak bylo sucho, tak nám celý keř uschnul), přiklopila jsem druhou částí korpusu a znovu nanesla čoko krém. Na to jsem ještě dala šlehačku (pravou ne ze spreje) - ta tam být nemusí, ale zrovna jsem j měla v lednici a ozdobila jsem dalšími ostružinami.

IMG_1334

Je to dobrota. Mně to přijde tak akorát sladké (už jsem dost odvykla a jsem zvyklá na jemné přírodní chutě), ale kdo není zvyklý, tak si to musí přisladit. Pavel si svůj kousek polil švestkovým sirupem (sušené švestky s vodou - prodávají v Countrylifu). Péťovi kupodivu dort chutná nedoslazený. Moc si ho pochvaloval.

IMG_1336

Stále tvořím sutaškové šperky. Tohle je moje chlouba a zatím nejhezčí věc, kterou jsem vyrobila - alespoň podle mého názoru. Jsem na tento náhrdelník náležitě pyšná

IMG_1349

IMG_1346

Další moje výtvory - zatím nedokončené

Stůl je špinavý od akrylových barev...vůbec to nejde dolů

IMG_1341

IMG_1339

Zpět na hlavní stranu blogu

 

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře