Pokus o PCOS friendly řezy

2. srpen 2016 | 20.41 |

O víkendu jsem se snažila upéct nějaký dezert, který bych mohla taky jíst. To znamená, aby byl nízkosacharidový(kvůli mému PCOS). Korpus jsem upekla ze šesti vajec, kokosové mouky (nejedná se o mletý kokos, kokosová mouka je odtučněný kokos rozemletý na prášek), kakaa a trošky prášku do pečiva.

IMG_20160731_103718

Nejdříve jsem si oddělila žloutky od bílků a z těch jsem ušlehala sníh. Sníh dělám ručně, je to trochu namáhavější, ale prý je ten ručně dělaný pevnější...a navíc jsem líná vyndavat mixér.

IMG_20160731_105137

Pak jsem přidala do sněhu žloutky, asi dvě lžíce kakaa, dvě lžíce kokosové mouky a lžičku prášku do pečiva. Bohužel po přidání kokos. mouky sníh dost spadnul. Asi je to hlavně tím, že těsto nebylo zpevněné žádným cukrem, tak jako to bývá u klasického piškotového těsta. To ještě musím nějak vymyslet a vychytat. Možná přidám příště alespoň trochu medu nebo cukru z kokosových květů, když toho nebude moc, tak mi to snad neuškodí

IMG_20160731_105957

Vylila jsem těsto na plech

IMG_20160731_111109

Mezitím jsem si nastrouhala tři jablka a smíchala se 2 lžičkami skořice (skořice je dobrá na inzulínovou rezitstenci, takže má i léčebný účinek na PCOS)

IMG_20160731_111157

IMG_20160731_112422

Pak jsem si ušlehala smetanu ke šlehání a po vytažení těsta z trouby a jeho vystydnutí, jsem ho rozpůlila napůl. Na jeden díl jsem nanesla jablka se skořicí, poté šlehačku, druhý díl těsta a zase jablka a šlehačku. Pak jsem to šoupla do lednice.

IMG_20160731_120528

IMG_20160731_120523

IMG_20160801_180251

IMG_20160731_135317

Bylo to dobré, ale příště asi alespoň malinko přisladím a ještě to musím vymyslet, aby těsto bylo víc nadýchané. Toto byl takový pokus.

Zpět na hlavní stranu blogu

 

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře

RE: Pokus o PCOS friendly řezy hroznetajne 04. 08. 2016 - 09:21
RE(2x): Pokus o PCOS friendly řezy deerveru 05. 08. 2016 - 14:49