Jahodový raw dort

18. říjen 2015 | 19.13 |

 Tento dort jsem si vymyslela jako alternativu ke klasickému dortu. Ze zdravotních důvodů se totiž musím některým potravinám vyhýbat, např. lepku a mléku. Také se snažím jíst jen potraviny s nízkým glykemickým indexem (to znamená potraviny, z kterých se cukr do krve uvolňuje pomalu). 

Korpus tohoto dortu sestává z vlašských ořechů, kešu ořechů a strouhaného kokosu. Jako pojidlo jsem použila sušené švestky (vím, že ve většině raw receptů se používají datle, ale ty mají vysoký glykemický index a navíc mi ani moc nechutnají) a trochu kokosového oleje. Všechny suroviny jsem rozmixovala na lepivou hmotu a namačkala do dortové formy. 

Krém je vyrobený z kokosového mléka a jahod. Lepší je použít mražené jahody, nebo naopak dát na několik hodin do mrazáku kokos. mléko, pak se lépe vyšlehá. Rozmixujeme jahody s mlékem a nalijeme na korpus. Krém jsem již ničím nesladila, jsem takhle zvyklá, ale klidně můžete přidat cukr, med nebo jiné sladidlo. Na krém jsem opatrně naskládala plátky čerstvých jahod a dala přes noc do lednice. Tento dort mi moc chutná a zvlášť v létě hezky osvěží.IMG_6637

Bohužel Vám nenapíši množství jednotlivých ingrediencí, vždy to totiž dělám odhadem. Tak jen tak pro inspiraci, snad se Vám bude recept líbit.

IMG_6638

Zpět na hlavní stranu blogu

 

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře